Protesta ne Diber: “Radiken??? Jo Faleminderit”

Dibranet perseri grumbullohen te Sheshi per te mbrojt ur Radiken, qindra dibran dhe shum qytetar te ardhur nga qytet si gostivari, tetova, shkupi, peshkopia te gjithe nje zeri i bene thirje qeverise se Maqedonise te ndal njeher e pergjithmon projektin per Devijimin e Lumit Radika. Edhe pse jane organizuar me dhjetra protesta ne vende te ndryshme, si Tirane, Peshkopi, Shkup, Itali(Mester), New York, Diber, qeveria e Maqedonis nuk ka dhene akoma fjalen e fundit sa i perket projektit aq shum te kundershtuar nga dibranet, qe te mos devijohet Radika dhe te vazhdoj rrjedhen e saj natyrale. Ata qe mendojne se dibranet do te ndalen, gabojne shume rende, dibranet nuk do ndalen kuren e kures per…

Dika garon për Dibrën

thaci_dika_524580733

  Dega e PDSH në Dibër, në kuvendin e saj promovoi Mexhit Dikën kandidat për kryetar të Dibrës për zgjedhjet e ardhshme lokale. Kandidimi i Dikës si dhe i këshilltarëve të PDSH-së për Kuvendin komunal në Dibër, për kryetarin e degës partiake Bashkim Sela, paraqet “kthim i dinjitetit të dibranëve”. Për kryetarin e PDSH-së, Menduh Thaçi, kandidati Mexhit Dika është shembull për një udhëheqës të suksesshëm, duke e dëshmuar veten në shumë ndërmarrje si inxhinier i makinerisë, por edhe si intelektual. Në paraqitjen e tij, lideri i PDSH-së foli edhe rreth situatës politike në vend. “Ne pa u bërë bë zot i tokave tona, tokave të parëve tonë, nuk ka zgjidhe dhe perspektivë për Maqedoninë….

DIBËR – RRUGA E ARBËRRIT SË SHPEJTI DO TË PËRFUNDOJË

  Dibër, shtator- Kryetari I Dibrës Argëtim Fida  në kabinetin e tij realizoi takim me një delegacion nga Tirana për lobimin e Rrugës së Arbërit. Bëhet fjalë për   Dr. Inxh. Faruk Kaba – ideator dhe kryeinxhinier I projektimit të Rrugës së Arbërit, Yllka Çausholli- kryetare e Komitetit të Lobimit për Rrugën e Arbërit, sekretarin e përgjithshëm të Shoqatës ,, Bashkësia Dibrane,, – Saimir Shatku, zv.kryetarin e Komitetit të lobimit për rrugën në fjalë  , Ibrahim Kolari, nga diaspora , dhe inxhinier Tefik Jegeni-nënkryetar I Komitetit të Rrugës së Arbërit, të cilët të nisur nga projeketi I realizuar dhe nga punimet e filluara tashmë  që kanë nisur intenzivisht realizimi I kësaj rruge .   Byrosë së…

NË PRAG TË VENDIMIT QEVERITAR PËR KONCESIONIN E LIQENIT TË DIBRËS

liqendiber

Dibër, qershor- Në Dibër në qendër të vëmendjes aktualisht është procesi I ndarjes së koncesionit për Liqenin e Dibrës. Ky problem akut I cili zvaritej mbi dy vjet, dhe Liqeni është bë vendi ku dominojnë hajnat, duke realizuar një peshkim totalisht të jashtligjshëm, debatohet në institucione lokale por edhe në shumë shoqatat që veprojnë në këtë  komunë. Përfaqësuesit të shoqatave të peshkatarëve sportiv dhe ekologëve,, Trofta,, dhe ,,Deshati,,, paralajmërojnë protesta në prag të sjelljes të vendimit nga ana e Qeverisë për koncesionerin të rij të Liqenit, meqë sipas tyre koncesioni pritet ti ndahet një shoqate nga Struga, e jo shoqatave në fjalë të cilët  ishin konsecionerët të fundit të liqenit . Kemi informata se kanë…

DIBËR – U MBAJT DEBAT PËR PROPOZIM LIGJINE TË RINJVE

ne_diber_te_madhe

KËRKOHET HAPSIRË LIGJORE PËR FORMIMIN TË PARALAMENTIT RINOR Dibër, qershor-Të rinjtë dibranë , përfaqësues të shoqatave të të rinjve, debatuan rreth propozim ligjit për rininë, dhe theksuan nevojën që Ligji I cili do të jetë shpejt në procedurë parlamentare duhet të mundësojë edhe formimin të institucioneve rinore vullnetare, siç është paralamenti rinor. Në një debat konstruktiv që u organizua nga Forumi Arsimor Rinor dhe kualicioni joformal ,, Mbrojtja për pjesëmarje,, me përkrahje të Qendrës për zhvillim dhe qëndrueshëmëri të bashkësisë në Dibër, të rinjtë theksuan se ky ligj është teje I nevojshëm për regullimin e formave të aktiviteteve rinore, sidomos në nivel qëndror dhe local. Poashtu në debat të rinjtë dibran theksuan se Ligji duhet…

Dibër – Shtyllat e largpërçuesve rrezikojnë banorët

Aktuale-DIBER_561027167

Problemi në fjalë është debatuar edhe më parë, qysh në kohën e monizmit. Largpërçuesi në fjalë është ndërtuar para se të ndërtohet lagja e re e qytetit. Dibër – Në qytetin e Dibrës një problem shumëvjeçar, por me rrezikshmëri të lartë është prezenca e shtyllave metalike të largpërçuesve të rrymës elektrike në disa lagje. Kjo prezencë shumë dekadëshe, edhe pse është debatuar nga institucionet kompetente, vazhdon të shqetësojë dhe rrezikojë shëndetin e qytetarëve. Shoqata joqeveritare për jetë të shëndoshë dhe ambient të pastër nga Dibra kërkon që definitivisht problemi i shtyllave metalike të zgjidhet nga ana e EVN-së. Sipas kryetarit të shoqatës, Daut Dumani , dy shtyllat kryesore të largpërçuesve të rrymës elektrike gjenden në…

ILAÇI TEK BANJAT E DIBRËS

33766_166135806747330_5778536_n

Dibër, – Në Banjat e Dibrës e cila ka një kapacitet tejet efikas sa u përket hapësirave dhe vetë objektit si dhe uji i mirë termomineral ka mundësuar këtë periudhë të jetë plot e përplot me mysafirë nga të gjitha trojet shqiptare. Sidomos pas renovimit të 72 dhomave  të hotelit në lokacionin,, Banjisht,, si dhe modernizimit të objektit komplet, ky sezon banjar filloi që në start me mbushjen e hotelit deri në fund të muajit tetor , me rezervimet paraprake. Sipas informatave të marra nga menaxherja e  Banjave të Dibrës, Shpresa  Capa gjatë këtij sezoni vetëm në hotelin “Banjishtë” ka 300 mysafirë, prej të cilëve rreth 200 janë nga Shqipëria, e më pas Kosova si…

DIBËR – NDËRPRITEN DY MANDATE TË KËSHILLTARËVE

hiddebat

MBAHET MBËLEDHJE E 32-TË E KËSHILLIT TË KOMUNËS Dibër, – Këshilli I Komunës Dibër në udhëheqjen e kryetarit të tij Petrit Imami mbajti mbëledhjen e rregullt të 32-të , në të cilën mes tjerësh bëri edhe ndërprerjen të mandateve të dy këshilltarëve. Selim Beqirit nga rradhët e BDI-së dhe Shania Ajroskit nga LSDM, të cilët janë emëruar dhe zgjedhur në funksione udhëheqëse në institucionet e komunës. Por, sipas disa këshilltarë , këshilli duhet të trajtojë problemin e ndërmrerjes së mandateve edhe të dy këshilltarëve të tjerë të cilët qysh nga konstituimi I këtij këshilli , janë këshilltarë por janë edhe udhëheqës në institucionet të cilët veprojnë në Dibër. Në një prononcim të kryetarit të këshillit…

Volers i impresionuar nga mikëpritja e dibranëve

DSC_2490

Ambasadori amerikan Pol Volers ka qëndruar sot për vizitë në komunën e Dibrës. Ai ka zhvilluar takime me drejtuesit e pushtetit lokal, përfaqësuesit e komunitetit fetar islam dhe ortodoks si dhe ka bërë një vizitë në fabrikën e prodhimit të gipsit “Knauf”. Ambasadori Volers ka theksuar se është i kënaqur nga kjo vizitë, duke u njohur me kapacitetet institucionale, private si dhe jetën shoqërore dhe të komuniteteve etnike dhe fetare në këtë komunë. “Kemi folur për projekte të shumta që janë të financuara nga ana e USAID, si dhe drejtim të vazhdimit të bashkëpunimit përmes programeve tjera”, ka theksuar ambasadori amerikan pas takimit me kryetarin e komunës së Dibrës, Argëtim Fida. Nga ana tjetër, kryetari…

DIBËR – MBI 500 KONTROLLA NË QENDRËN PËR DIAGNOSTIFIKIMIT TË KANCERIT ,, FLORINA RUSI-MARKU,,

frusi

Dibër, maj- Në mbrojtjen të shëntetit të gruas një kontribut të madh jo vetëm në Dibër por edhe më gjërë jep Qendra për Diagrostifikimit të Kancerit  ,, Florina Rusi-Marku,, e cila ështe themeluar në vitin 2003 nga Rusi dhe Faton Marku. Kjo Qendër e cila qëllimin kryesor e ka të ndihmojë femrat në zbulimin e hershëm të kancerit në gji, pa pagesë, gjatë dy viteve të fundit ka realizuar  mbi 500 kontrolla , nga të cilët përveç femrave nga Dibra , një pjesë e madhe është edhe nga komunat kufitare të Shqipërisë por edhe nga shumë qytete të tjera të Maqedonisë. Duhet theksuar se në këtë Qendër janë zbuluar edhe raste të fazës së parë…