Zbulohen sekretet e Facebook

facebook-500

Ish-punëtorët e kompanisë të cilët kanë qenë përgjegjës për filtrimin e përmbajtjeve në Facebook, vendosën ta publikojnë dokumentin sekret të kompanisë. Në të ka detaje të pabesueshme, rregulla të përpunuara për atë se cilat gjëra duhet të fshihen nga Facebook-u, dhe cilat mund të tolerohen. I punësuari nga Maroku, i cili për këtë punë ka marrë nga 1 dollar në orë në “oDesk”, kompania ka bërë të njohur se si në rrjetin më të madh social në botë janë ndaluar çdo lloj i përmbajtjeve seksuale. Nga ana tjetër, fotografi apo video të kufomave, të burgosur, koka të prera dhe përmbajtje tjera të ngjajshme janë të lejueshme, deri në atë masë kurrë to nuk shfaqen organe…