Dashuria, sikurse droga

love-300x198

Romanca sipas ekspertëve amerikanë stimulon trurin njëjtë sikur edhe droga. Hulumtuesit të anketuarve ju kishin treguar fotografitë e partnerëve, e në të njëjtën kohë trurin ua kishin incizuar me rezonancë magnetike dhe i kishin përcjellë ndryshimet. Dhjetë femra dhe shtatë meshkuj ishin zgjedhur për testime, ngase kishin theksuar se janë çmendurisht të dashuruar, e përmes fotografimeve të skenuara u ishin shfaqur ndryshimet në tru. Të anketuarit kishin reaguar njëjtë, sikurse truri reagon ndaj drogës.