200 milion euro investim i ri në Shkup, tramvaj dhe luna park i ri

tramvaj_022

Shkupi më në fund do të ketë tramvaj – bën të ditur kryetari i komunës Koce Trajanovski, transmeton Shqipmedia. Tenderi do të shpallet nga fundi i muajit maj, ndërsa koncesioneri do të zgjidhet nga fundi i vitit kur edhe do të fillojë ndërtimi. Sipas Trajanovskit ndërtimi i linjës së tramvajit do të jetë gati për 2-3 vite. Në periudhën e parë do të niset vetëm me një linjë, e cila do të të përfshihet nga Novo Lisiçe deri në Gjorçe Petrov me një gjatësi prej 15 km, ndërsa vlera e projektit është nga 170 – 180 milion euro. Disa kompani të huaja nga Franca, Kroacia, Polonia, Çekia dhe Gjermania tashmë janë të interesuara. Me koncesionerin…